Programma vrijdag - 25 juni 2021

Hieronder vind je het volledige programma voor de dag van
jouw keuze. Je kunt je inschrijven voor maximaal 3 workshops.

Workshop 1.

Omgaan met verbale agressie/grensoverschrijdend gedrag

9.30 - 11.00 uur (VOL)

Deze workshop geeft handvaten aan de manier waarop men agressie, irritatie en frustratie kan herkennen, maar ook hoe je de-escalerend kunt werken (open houding, stem gebruik etc) en tips hoe om te gaan als mensen explosieve agressie vertonen, hoe je de eigen grens hierin kunt bewaken en welke stappen je op dat moment kunt nemen.

Daarnaast krijg je tips over hoe om te gaan met je eigen spanning en stress op zo’n moment.

Workshop 2.

core-stability

11.30 - 12.00 uur

Iedereen weet dat je zuinig moet zijn op je lichaam, dat je niet onnodige handelingen moet verrichten, dat je je werk slim moet uitvoeren. Daarnaast blijft het ook belangrijk een sterk en soepel lichaam te hebben en te houden. Voor het houden van een sterk lichaam is onderhoud nodig. En zeker in de huidige (corona) tijd is dit best wel een uitdaging, terwijl het werk onveranderd zwaar blijft.
Daarom deze workshop Core-stability wat rompstabiliteit betekent. De romp is het centrum van ons lichaam en met een sterke romp kunnen we beter ons hele lichaam aansturen en gebruiken. Willen we bijvoorbeeld kracht zetten met de armen of de benen, dan moet de romp houvast bieden en dus sterk zijn.
Rompstabiliteit betekent niet alleen sterke buikspieren. Naast buikspieren zijn je rugspieren, beenspieren en bilspieren even belangrijk.

 
Doe je mee met deze work-out? De oefeningen zijn op verschillende niveaus uit te voeren, zodat iedereen mee kan doen. Gewoon lekker even een half uurtje fysiek bezig zijn.

Workshop 3.

Werk je niet druk, werk mindful

13.30 - 15.00 uur

Druk, druk, druk. Je werkt je drie keer in het rond om je dagprogramma rond te krijgen. Je gedachten zijn bij wat je allemaal nog moet doen. Je gunt jezelf nauwelijks de tijd om even ‘op adem te komen’. Pas aan het eind van de dag merk je op hoe moe je bent. Herken je dit? En wil je daar verandering in brengen?
In de workshop ‘Werk je niet druk, werk mindful’ krijg je handvatten hoe je goed voor jezelf kunt zorgen in de hectiek van de volle werkdag. Mindful Werken is met aandacht werken. Regelmatig ‘stoppen’ om naar je lichaam te luisteren, je gedachten op te merken en te voelen wat je nodig hebt om bij te tanken. En bewuste keuzes maken die bijdragen aan jouw welzijn en dat van je cliënt.

Mindful Werken brengt je rust, overzicht en plezier in je werk. Dat wil jij toch ook? Doe mee met deze workshop waarin je praktische oefeningen doet en ontdek wat Mindful Werken voor jou kan betekenen in het omgaan met werkdruk.

Workshop 4.

tijd maken voor ergocoachtaken

doorlopend

Maak jij voor de invulling van je ergocoachtaken wel eens een planning? Je kiest je lange termijndoelen, maakt een actieplan en reserveert tijd in je agenda om eraan te werken.
Als jij bent zoals de meesten van ons, dan merk je vast ook dat je dagelijkse werk alle tijd opslokt. Je ergocoachuren verdampen. Soms weken achter elkaar.
Dat is jammer. Want je kunt meer waarde toevoegen aan je team als het je wél lukt de tijd te nemen om je plannen uit te voeren.

In deze mini-serie ontdek je in vijf stappen hoe je tijd en zin maakt voor ergocoachtaken. Vijf dagen lang ontvang je elke dag een tip of opdracht in je mailbox. Je voornemens moet je nog steeds zelf uitvoeren, maar het wordt een stuk leuker en makkelijker.

Workshop 5.

zorg voor je loopbaan, blijf sterk in je werk

doorlopend

Wil je met plezier en energie in zorg en welzijn blijven werken? Dan is het goed om aandacht te hebben voor je loopbaan. Maar hoe doe je dat in deze onrustige tijden? Stap voor stap in een kwartiertje per dag met de online vijfdaagse ‘Zorg voor je loopbaan, blijf sterk in je werk’. Dan ontdek jij hoe je je energie vast kunt houden of terug kunt krijgen. En hoe je sterk in je werk blijft. Nu en in de toekomst voor als je wat ouder bent en je misschien op een andere manier je talent, ervaring en kennis in wilt zetten voor zorg en welzijn. Ook daar ga je mee aan de slag in de online vijfdaagse Zorg voor je loopbaan, blijf sterk in je werk.
Van maandag 21 tot en met vrijdag 25 juni 2021 krijg je elke dag een e-mail van Sterk in je werk, zorg voor jezelf. Hiermee kun je vol energie en inspiratie aan de slag met je loopbaan. Deelname is gratis en mogelijk na invullen van voornaam en e-mailadres zodat jij persoonlijk de e-mails in ontvangst kan nemen.

Zorg voor je loopbaan, blijf sterk in je werk is geschikt voor iedereen die werkt in zorg en welzijn. Wil je aandacht voor je loopbaan in zorg en welzijn omdat je:
• naar het enthousiaste gevoel verlangt van toen je startte in zorg en welzijn
• je energiebalans wilt behouden
• je talenten meer wilt inzetten
• mogelijkheden voor de toekomst zoekt
Herken je je in één van bovenstaande punten? Dan ben je van harte welkom!

Klik hier om je aan te melden!

Workshop 6.

Oh jee! Hoe krijg ik ze mee??

doorlopend

Als ergocoach loop je vaak voorop. Dan is het soms lastig je collega’s mee te krijgen in je ideeën en plannen. Je kunt dan ‘weerstand’ ervaren. Herken je dat? Je bent niet de enige! Veel ergocoaches hebben hier mee te maken. Toch kan het ook anders, is de ervaring van de ergocoaches in onze trainingen. Door je te verdiepen in hoe motivatie werkt en soms dingen nét een beetje anders aan te pakken kan je veel meer bereiken. En dat zonder dat jij degene bent die steeds keihard aan het werk is.  

Wil je daar meer over weten? Dan is deze mini-training iets voor jou.
In deze mini-training in het Positief Motiveren van collega’s leer je hoe motivatie werkt. Je krijgt nieuwe inzichten en praktische handvatten, zoals het ergocoach-actieplan. Op verschillende manieren helpen we je om op een andere, positieve manier aandacht te vragen voor ergocoaching.
 
Hoe volg je de mini-training?
Deze mini-training ontvang je via e-mail. Van af maandag 21 juni krijg je dagelijks een mail – 5 in totaal. Elke mail geeft je toegang tot een korte, praktische video én een werkblad. Deze kan je uitprinten en je kunt hier direct mee aan de slag. 
 
Wil je jouw ervaringen uitwisselen met je collega-ergocoaches? Hiervoor ben je van harte welkom in de besloten Facebook-groep die speciaal voor dit doel is opgericht. In deze groep zijn wij in deze week ook regelmatig aanwezig om vragen te beantwoorden. 

Heb je na de mini-training nog vragen? Dan ben je op vrijdag 25 juni van 12.30 – 13.00 uur van harte welkom bij een vraag-en-antwoordsessie via Zoom. We ontmoeten je daar graag!