Programma maandag - 26 oktober 2020

Hieronder vind je het volledige programma voor de dag van jouw keuze. Om voor iedereen de trainingen beschikbaar te houden kun je in totaal maximaal 3 trainingen kiezen. Kun je niet aanwezig zijn op het tijdstip dat de training van jouw keuze gegeven wordt, of zit de training al vol? Geen nood! Alle online trainingen zijn nog minstens 7 dagen gratis terug te kijken via deze website. Heb je na het terugkijken van de online training vragen? Een aantal workshopleiders zit op vrijdag 30 oktober digitaal voor je klaar om alsnog jouw vragen te beantwoorden! 

Er zijn vandaag nog plekken over voor volgen van een online sessie!

Klik op onderstaande button om de sessie van vandaag live te volgen.

Workshop 1.

werk en privé: balans of balanceren

10.00 - 11.00 uur

Deze sessie staat volledig in het teken van balans. Wat kun je doen om nog beter voor jezelf te zorgen en om je energiehuishouding op orde te krijgen en te houden? Waar krijg je energie van en wat kost je energie? Hoe bewaak jij de balans tussen energie geven en ontvangen? In deze workshop gaan we praktisch aan de slag in verschillende online werkvormen. Bestemd voor medewerkers verzorging, facilitair en Arbo coördinatoren. 

Deze sessie is helaas niet meer terug te kijken. 

Klik hier voor de sheets van deze sessie.

Workshop 2.

Online beleidsspiegel

15.00 - 15.15 uur

De BeleidsSpiegel is een checklist die helpt om het beleid fysieke belasting in jouw organisatie in kaart te brengen en te ‘spiegelen’ aan de landelijke afspraken zoals ze zijn vastgelegd in de arbocatalogus. Het gaat dan bijvoorbeeld om onderwerpen zoals training in het gebruik van hulpmiddelen, het beschermen van zwangere werknemers tegen fysieke overbelasting en het gebruik van transferprotocollen in de zorgdossiers. Het is een belangrijk instrument, maar het was altijd lastig om in te vullen. Daarom is er nu een handige online BeleidsSpiegel. Wil je meer weten over de nieuwe online BeleidsSpiegel? Is het bijvoorbeeld verplicht om ‘m in te vullen? Wat doe je met de resultaten? Wie vult de BeleidsSpiegel in? In dit korte webinar van 15 minuten praten de ontwikkelaars van de BeleidsSpiegel je helemaal bij. 

Wil je deze sessie terugkijken? Klik dan hier.

Klik hier voor de hand-out van deze sessie.

Workshop 3.

Plafondtilsystemen

10.00 - 11.00 uur

Plafondtilsystemen zijn niet nieuw, maar hebben zich recent enorm technologisch doorontwikkeld en zijn nu beduidend doelmatiger, efficiënter en beter voor zorgverlener en cliënt. Veel zorgorganisaties hikken aan tegen de forse investeringen voor plafondtilsystemen en hebben onvoldoende zicht op de implementatie-problemen en -oplossingen en op de financiële implicaties daarvan (aanschaf, scholing, onderhoud etc.). Op de werkvloer bestaan soms verouderde opvattingen over plafondsystemen. Je kunt er namelijk ontzettend veel mee en zeker niet alleen transferhandelingen van de ene plek naar de andere. Ze vormen een belangrijk onderdeel van beleid fysieke belasting en duurzame inzetbaarheid. In dit webinar krijg je de laatste stand van zaken op technisch en onderzoeksgebied en hoor je van iemand uit de praktijk zelf hoe de overschakeling is verlopen en welke leerpunten er zijn voor andere zorgorganisaties.

Wil je deze sessie terugkijken? Klik dan hier.

Klik hier voor de sheets van deze sessie.

Workshop 4.

Oh Jee! hoe krijg ik ze mee?


mini-training in positief motiveren van collega's

doorlopend

Als ergocoach loop je vaak voorop. Dan is het soms lastig je collega’s mee te krijgen in je ideeën en plannen. Je kunt dan ‘weerstand’ ervaren. Herken je dat? Je bent niet de enige! Veel ergocoaches hebben hier mee te maken. Toch kan het ook anders, is de ervaring van de ergocoaches in onze trainingen. Door je te verdiepen in hoe motivatie werkt en soms dingen nét een beetje anders aan te pakken, kan je veel meer bereiken. En dat zonder dat jij degene bent die steeds keihard aan het werk is.  

Wil je daar meer over weten? Dan is deze mini-training iets voor jou. In deze mini-training in het Positief Motiveren van collega’s leer je hoe motivatie werkt. Je krijgt nieuwe inzichten en praktische handvatten, zoals het ergocoach-actieplan. Op verschillende manieren helpen we je om op een andere, positieve manier aandacht te vragen voor ergocoaching.

Hoe volg je de mini-training? 

Deze mini-training ontvang je via e-mail. Vanaf maandag 26 oktober krijg je dagelijks een module van ons ( 5 in totaal). Elke mail geeft je toegang tot een korte, praktische video én een werkblad. Deze kan je uitprinten en je kunt hier direct mee aan de slag. Wil je jouw ervaringen uitwisselen met je collega-ergocoaches? Hiervoor ben je van harte welkom in de besloten Facebook-groep die speciaal voor dit doel is opgericht. In deze groep zijn wij in deze week ook regelmatig aanwezig om vragen te beantwoorden. 

Als afsluiting van deze week kan je op vrijdagochtend 30 oktober van 10.00 – 11.00 uur deelnemen aan een live oefensessie via Zoom. We maken gebruik van de break-out rooms, waardoor je in kleine groepjes aan de slag gaat met een gespreksoefening én je kunt je collega’s vragen om mee te denken over jouw eigen uitdagingen.

Klik hier voor de link naar de hand-out van de training van maandag.

Workshop 5.

Stap op één: dat verdien jij!

doorlopend

Sta jij ook altijd klaar voor een ander? Zorg je met liefde en toewijding voor je patiënten, cliënten, bewoners of welke naam jouw organisatie eraan geeft? Zorg je ervoor dat thuis de boel draait? En misschien doe je in je vrije tijd vrijwilligerswerk, help je op school, pas je op de kleinkinderen of ben je mantelzorger? Allemaal heerlijk om te doen. Zorgen voor anderen is je kracht en talent. Toch heeft dit zorgtalent een keerzijde. Zorg jij voldoende, nee goed, voor jezelf? Uit de praktijk blijkt dit vaak een onderschoven zaak. Eerst de ander en dan ik. Daar zit geen eigen regie, dat betekent dat je geregeerd wordt.

Met de Stap op 1 vijfdaagse krijg je op een leuke manier inzicht in wat goed zorgen voor jou betekent en hoe je dit door kleine stapjes te zetten kunt realiseren. We snappen dat je het druk hebt, en toch willen we je uitnodigen om gedurende deze vijf dagen, vijf à tien minuutjes per dag aan jezelf te besteden. En ja, die tijd haal je zo in, doordat je weer ruimte in je hoofd en agenda krijgt. Doe mee met deze waardevolle en praktische uitdaging en gun jezelf die stap op 1.

Meedoen is zeker niet ingewikkeld. Je kunt heel simpel via je telefoon, tablet of computer meedoen. Je ontvangt vijf dagen achtereenvolgend een mail met het thema van die dag. Elke dag bekijk je een filmpje van ongeveer 2 minuten, lees je het bijbehorende verhaal en ga je aan de slag met een korte opdracht. Dit kun je onderweg doen, tijdens het vouwen van de was of tijdens een (korte) pauze. Laat de informatie gedurende de dag lekker rustig op je inwerken. Het antwoord op de bijbehorende opdracht komt dan als vanzelf bovendrijven. Ga niet ‘hard’ aan het werk maar laat alles juist even LOS, dan komen de beste inzichten.

Meld je aan! Je ontvangt dan op maandag 26 oktober rond 13:00 de eerste opdracht.

De inschrijving voor deze training is inmiddels gesloten.

Als je je hebt ingeschreven voor deze training, heb je per mail meer informatie ontvangen.

Workshop 6.

mentaal fit

10.00 - 11.30 uur

Jij doet je werk als zorgprofessional met veel passie en bezieling en je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Tegelijkertijd is de werkdruk hoog en vraagt het werken in coronatijd misschien nog wel meer van je dan anders. Hoe zit het met de psychosociale belasting? Ervaar het in de workshop ‘Mentaal Fit’ van de Helen Dowling Academie.

Deze sessie is helaas niet terug te kijken.

vragenuurtje.

geef jezelf een loopbaancoach cadeau!

10.00 - 11.00 uur + 19.00 - 20.00 uur

Een loopbaancoach? Is dat iets voor jou?

Zou je misschien wat anders binnen Zorg en Welzijn willen doen? Bijvoorbeeld andere taken in je werk of een hele andere baan, alleen weet je nog niet zo goed wat voor jou de beste mogelijkheden zijn of hoe je een switch aanpakt. Het gratis loopbaantraject van Sterk in je werk, zorg voor jezelf kan dan interessant zijn voor jou. Met een ervaren loopbaancoach van Sterk in je werk, zorg voor jezelf ontdek je waar jouw kracht ligt en welke stap je kunt nemen. Je wordt op weg geholpen naar een baan dat bij jou past.

Sylvia Feij (loopbaancoach) en Chantalle Dorenberg (projectleider Sterk in je Werk) vertellen je tijdens deze sessie wat je zoal kunt verwachten van het gratis, onafhankelijke en kortdurende loopbaantraject. Het is een interactieve sessie waarin je ze van alles kunt vragen over Sterk in je werk; de aanmelding, het traject en de loopbaancoaches. Zo ontdek je voor jezelf wat Sterk in je werk voor jou kan betekenen.

Inmiddels hebben zo’n 30.000 mensen deelgenomen aan een loopbaantraject van Sterk in je Werk. Door het advies en de begeleiding van de loopbaancoaches, weten de deelnemers beter wat ze willen, wat bij hun past en hoe ze zelf aan de slag kunnen gaan met alle tips. Zo konden de deelnemers van Sterk in je werk vol vertrouwen de volgende stap nemen, zoals bijvoorbeeld een opleiding, cursus of een andere functie. De gesprekken met de loopbaancoach vinden gedurende de coronapandemie voornamelijk op afstand plaats. Zowel deelnemers als coaches hebben zeer goede ervaringen met beeldbellen of telefoneren.

Sterk in je werk, zorg voor jezelf is gratis, onafhankelijk en bij jou in de buurt. Sterk in je Werk is een initiatief van CNV zorg en welzijn en RegioPlus.

Deze sessie is nog niet volgeboekt.

Als je een mail stuurt naar info@gezondenzekerinnovatiedag.nl ontvang je van ons de inloggegegevens voor deze sessie.