Programma maandag - 21 juni 2021

Hieronder vind je het volledige programma voor de dag van
jouw keuze. Je kunt je inschrijven voor maximaal 3 workshops.

Workshop 1.

Vitaal de week door

9.30 - 11.00 uur (VOL)

Deze workshop is een samenwerking tussen twee loopbaancoaches die vitaliteit een belangrijk onderwerp vinden. Helemaal in deze bijzondere tijd.

Met behulp van het levenswiel gaan we aan de slag met verkrijgen van inzicht over welke onderdelen van je leven veel tijd en/of energie kosten. En is dat in overeenstemming met wat je wens is.

Aan het einde heb je voor jezelf inzichtelijk wat de eerste stap die jij kunt zetten om (weer) vitaal de week door te kunnen gaan! Tussendoor voeren we een aantal oefeningen uit om de balans te houden tussen in- en ontspanning en je bewust te worden van je lichaam.

Workshop 2.

Bewust omgaan met agressie op het werk (vanuit haptonomische blik)

11.30 - 12.30 uur

Tijdens de workshop staan we stil bij hoe agressie van invloed is op jouw manier van contact maken. Als je je bewust bent hoe je zelf op agressie reageert, kun je ook onderzoeken hoe je vanuit je eigen contact invloed kunt hebben op agressie. Heb je ruimte om te blijven staan als iemand je probeert te intimideren? Hoe zet je jouw non verbale communicatie in om agressie juist te voorkomen of te remmen? Wat heb jij nodig om je daarin vrij te voelen?

Dus geen workshop met de-escalerende vaardigheden, maar een workshop waar je bewust gaat kijken naar de invloed van de non verbale communicatie bij agressie.

Workshop 3.

Weg met stress en in balans

Hoe zorg je voor jezelf in de hectiek van het werk? Hoe zorg je voor balans? Wegen de energie gevende factoren op tegen de energievretende factoren?

15.30 - 16.30 uur

Zorgen voor balans is altijd al een belangrijk thema in de zorg. Je maakt situaties mee die stress geven. De pandemie leidt tot extra stressbronnen en maakt het niet makkelijker. In de zorg merk je dat als geen ander, zowel op het werk, als ook privé.

Hoe zorg je voor jezelf in de hectiek van het werk? Hoe geef je jezelf een steuntje in de rug? Je bent de hele dag bezig met je zaken op tijd afkrijgen, honderd en één dingen te regelen en je krijgt te maken met onverwachte of ingrijpende gebeurtenissen. Werk en privé lopen steeds meer in elkaar over. We mailen, bellen en rennen van hot naar her. Herken je dat je al moe bent voordat je aan je werk begint? Of dat je na je werk te moe bent om iets te ondernemen?

Hoe zorg je voor balans? Wegen de energie gevende factoren voldoende op tegen de energievretende factoren? Hoe houd je energie over? Nieuwsgierig? Schrijf je in en vergroot je zelfsturing en controle.

In dit webinar leer je via leuke interactieve (online) tips en tools hoe je focus houdt op dat wat het meest belangrijk voor je is. We oefenen met technieken die je helpen om te ontspannen. Je krijgt tips en vaardigheden die je meteen kunt toepassen, zodat je morgen beter zorgt, niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen. Wat zou het jou opleveren als je meer in balans bent?

Aan het einde van het webinar delen we de uitkomsten en tips. Na het webinar starten we een online follow up groep waarin je verdere tips en vragen kunt uitwisselen.

Deze sessie is helaas niet meer terug te kijken. 

Klik hier voor de sheets van deze sessie.

Workshop 4.

Tijd maken voor ergocoachtaken

DOORLOPEND

Maak jij voor de invulling van je ergocoachtaken wel eens een planning? Je kiest je lange termijndoelen, maakt een actieplan en reserveert tijd in je agenda om eraan te werken.
Als jij bent zoals de meesten van ons, dan merk je vast ook dat je dagelijkse werk alle tijd opslokt. Je ergocoachuren verdampen. Soms weken achter elkaar.
Dat is jammer. Want je kunt meer waarde toevoegen aan je team als het je wél lukt de tijd te nemen om je plannen uit te voeren.

In deze mini-serie ontdek je in vijf stappen hoe je tijd en zin maakt voor ergocoachtaken. Vijf dagen lang ontvang je elke dag een tip of opdracht in je mailbox. Je voornemens moet je nog steeds zelf uitvoeren, maar het wordt een stuk leuker en makkelijker.

Deze sessie is helaas niet meer terug te kijken. 

Klik hier voor de sheets van deze sessie.

Workshop 5.

Zorg voor je loopbaan, blijf sterk in je werk

DOORLOPEND

Wil je met plezier en energie in zorg en welzijn blijven werken? Dan is het goed om aandacht te hebben voor je loopbaan. Maar hoe doe je dat in deze onrustige tijden? Stap voor stap in een kwartiertje per dag met de online vijfdaagse ‘Zorg voor je loopbaan, blijf sterk in je werk’. Dan ontdek jij hoe je je energie vast kunt houden of terug kunt krijgen. En hoe je sterk in je werk blijft. Nu en in de toekomst voor als je wat ouder bent en je misschien op een andere manier je talent, ervaring en kennis in wilt zetten voor zorg en welzijn. Ook daar ga je mee aan de slag in de online vijfdaagse Zorg voor je loopbaan, blijf sterk in je werk.
Van maandag 21 tot en met vrijdag 25 juni 2021 krijg je elke dag een e-mail van Sterk in je werk, zorg voor jezelf. Hiermee kun je vol energie en inspiratie aan de slag met je loopbaan. Deelname is gratis en mogelijk na invullen van voornaam en e-mailadres zodat jij persoonlijk de e-mails in ontvangst kan nemen.

Zorg voor je loopbaan, blijf sterk in je werk is geschikt voor iedereen die werkt in zorg en welzijn. Wil je aandacht voor je loopbaan in zorg en welzijn omdat je:
• naar het enthousiaste gevoel verlangt van toen je startte in zorg en welzijn
• je energiebalans wilt behouden
• je talenten meer wilt inzetten
• mogelijkheden voor de toekomst zoekt
Herken je je in één van bovenstaande punten? Dan ben je van harte welkom!

Klik hier om je aan te melden!

Deze sessie is helaas niet meer terug te kijken. 

Klik hier voor de sheets van deze sessie.

Workshop 6.

Oh jee! Hoe krijg ik ze mee??

DOORLOPEND

Als ergocoach loop je vaak voorop. Dan is het soms lastig je collega’s mee te krijgen in je ideeën en plannen. Je kunt dan ‘weerstand’ ervaren. Herken je dat? Je bent niet de enige! Veel ergocoaches hebben hier mee te maken. Toch kan het ook anders, is de ervaring van de ergocoaches in onze trainingen. Door je te verdiepen in hoe motivatie werkt en soms dingen nét een beetje anders aan te pakken kan je veel meer bereiken. En dat zonder dat jij degene bent die steeds keihard aan het werk is.  

Wil je daar meer over weten? Dan is deze mini-training iets voor jou.
In deze mini-training in het Positief Motiveren van collega’s leer je hoe motivatie werkt. Je krijgt nieuwe inzichten en praktische handvatten, zoals het ergocoach-actieplan. Op verschillende manieren helpen we je om op een andere, positieve manier aandacht te vragen voor ergocoaching.
 
Hoe volg je de mini-training?
Deze mini-training ontvang je via e-mail. Van af maandag 21 juni krijg je dagelijks een mail – 5 in totaal. Elke mail geeft je toegang tot een korte, praktische video én een werkblad. Deze kan je uitprinten en je kunt hier direct mee aan de slag. 
 
Wil je jouw ervaringen uitwisselen met je collega-ergocoaches? Hiervoor ben je van harte welkom in de besloten Facebook-groep die speciaal voor dit doel is opgericht. In deze groep zijn wij in deze week ook regelmatig aanwezig om vragen te beantwoorden. 

Heb je na de mini-training nog vragen? Dan ben je op vrijdag 25 juni van 12.30 – 13.00 uur van harte welkom bij een vraag-en-antwoordsessie via Zoom. We ontmoeten je daar graag!

Deze sessie is helaas niet meer terug te kijken. 

Klik hier voor de sheets van deze sessie.