Programma donderdag - 29 oktober 2020

Hieronder vind je het volledige programma voor de dag van jouw keuze. Om voor iedereen de trainingen beschikbaar te houden kun je in totaal maximaal 3 trainingen kiezen. Kun je niet aanwezig zijn op het tijdstip dat de training van jouw keuze gegeven wordt, of zit de training al vol? Geen nood! Alle online trainingen zijn nog minstens 7 dagen gratis terug te kijken via deze website. Heb je na het terugkijken van de online training vragen? Een aantal workshopleiders zit op vrijdag 30 oktober digitaal voor je klaar om alsnog jouw vragen te beantwoorden!

Er zijn vandaag nog plekken over voor volgen van een online sessie!

Klik op onderstaande button om de sessie van vandaag live te volgen.

Workshop 1.

Bewust omgaan met agressie vanuit haptonomie

10.00 - 11.00 uur

Agressie is een uiting van een emotie die 9 van de 10 keer voort komt uit ons autonome zenuwstelsel en emotionele brein. Ook de manier waarop we reageren komt veel meer voort uit intuïtie dan uit bedachte cognitie. Daarom is het juist in de omgang met agressie heel goed te erkennen wat agressie voor jezelf betekent. Waar liggen je grenzen en hoe reageer je zelf als je aan die grenzen komt? Dat helpt enorm om ruimte te maken voor de omgang met agressie. Dus geen workshop met de-escalerende vaardigheden, maar een workshop waarin je heel bewust gaat kijken naar je eigen manier van reageren wanneer er sprake van agressie is. En gaat ervaren hoe je je eigen ruimte kunt vergroten als het gaat over omgaan met agressie.

Wil je deze sessies terugkijken, klik dan hier.

Workshop 2.

Oh jee! Hoe krijg ik ze mee??

mini-training in het positief motiveren van collega's

doorlopend

Als ergocoach loop je vaak voorop. Dan is het soms lastig je collega’s mee te krijgen in je ideeën en plannen. Je kunt dan ‘weerstand’ ervaren. Herken je dat? Je bent niet de enige! Veel ergocoaches hebben hier mee te maken. Toch kan het ook anders, is de ervaring van de ergocoaches in onze trainingen. Door je te verdiepen in hoe motivatie werkt en soms dingen nét een beetje anders aan te pakken, kan je veel meer bereiken. En dat zonder dat jij degene bent die steeds keihard aan het werk is.  

Wil je daar meer over weten? Dan is deze mini-training iets voor jou. In deze mini-training in het Positief Motiveren van collega’s leer je hoe motivatie werkt. Je krijgt nieuwe inzichten en praktische handvatten, zoals het ergocoach-actieplan. Op verschillende manieren helpen we je om op een andere, positieve manier aandacht te vragen voor ergocoaching.

Hoe volg je de mini-training? 

Deze mini-training ontvang je via e-mail. Van af maandag 26 oktober krijg je dagelijks een module van ons – 5 in totaal. Elke mail geeft je toegang tot een korte, praktische video én een werkblad. Deze kan je uitprinten en je kunt hier direct mee aan de slag. Wil je jouw ervaringen uitwisselen met je collega-ergocoaches? Hiervoor ben je van harte welkom in de besloten Facebook-groep die speciaal voor dit doel is opgericht. In deze groep zijn wij in deze week ook regelmatig aanwezig om vragen te beantwoorden. 

Als afsluiting van deze week kan je op vrijdagochtend 30 oktober van 10.00 – 11.00 uur deelnemen aan een live oefensessie via Zoom. We maken gebruik van de break-out rooms, waardoor je in kleine groepjes aan de slag gaat met een gespreksoefening én je kunt je collega’s vragen om mee te denken over jouw eigen uitdagingen.

Klik hier voor de link naar de hand-out van de training van donderdag.

Workshop 3.

werkdruk meten? de balansradar

15.00 - 16.00 uur

De werkrdruk in de zorg wordt door verschillende factoren bepaald. Weet jij welke factoren invloed hebben op de werkdruk en hoe zit het met jouw situatie? De BalansRadar is een compacte vragenlijst die als doel heeft om vanuit de beleving van de medewerker (jij dus) snel inzicht te krijgen in de werkdruk en of jouw werkbalans klopt en welke van de 13 factoren een rol spelen. Je kunt het instrument voor jezelf gebruiken, maar ook samen met je team invullen. In deze workshop wordt dit (nieuwe) instrument uitgelegd en krijgen de deelnemers de BalansRadar met stappenplan toegestuurd, zodat ze er meteen mee aan de slag kunnen. 

Wil je deze sessie terugkijken? Klik dan hier.

Workshop 4.

stap op één: dat verdien jij!

doorlopend

Sta jij ook altijd klaar voor een ander? Zorg je met liefde en toewijding voor je patiënten, cliënten, bewoners of welke naam jouw organisatie eraan geeft? Zorg je ervoor dat thuis de boel draait? En misschien doe je in je vrije tijd vrijwilligerswerk, help je op school, pas je op de kleinkinderen of ben je mantelzorger? Allemaal heerlijk om te doen. Zorgen voor anderen is je kracht en talent. Toch heeft dit zorgtalent een keerzijde. Zorg jij voldoende, nee goed, voor jezelf? Uit de praktijk blijkt dit vaak een onderschoven zaak. Eerst de ander en dan ik. Daar zit geen eigen regie, dat betekent dat je geregeerd wordt.

Met de Stap op 1 vijfdaagse krijg je op een leuke manier inzicht in wat goed zorgen voor jou betekent en hoe je dit door kleine stapjes te zetten kunt realiseren. We snappen dat je het druk hebt, en toch willen we je uitnodigen om gedurende deze vijf dagen, vijf à tien minuutjes per dag aan jezelf te besteden. En ja die tijd haal je zo in, doordat je weer ruimte in je hoofd en agenda krijgt. Doe mee met deze waardevolle en praktische uitdaging en gun jezelf die stap op 1.

Meedoen is zeker niet ingewikkeld. Je kunt heel simpel via je telefoon, tablet of computer meedoen. Je ontvangt vijf dagen achtereenvolgend een mail met het thema van die dag. Elke dag bekijk je een filmpje van ongeveer 2 minuten, lees je het bijbehorende verhaal en ga je aan de slag met een korte opdracht. Dit kun je onderweg doen, tijdens het vouwen van de was of tijdens een (korte) pauze. Laat de informatie gedurende de dag lekker rustig op je inwerken. Het antwoord op de bijbehorende opdracht komt dan als vanzelf bovendrijven. Ga niet ‘hard’ aan het werk maar laat alles juist even LOS, dan komen de beste inzichten.

Meld je aan! Je ontvangt dan op maandag 26 oktober rond 13:00 de eerste opdracht.

De inschrijving voor deze training is gesloten.

Als je je hebt ingeschreven voor deze training, dan heb je per mail meer informatie ontvangen.