Programma woensdag - 23 juni 2021

Hieronder vind je het volledige programma voor de dag van
jouw keuze. Je kunt je inschrijven voor maximaal 3 workshops.

Er zijn vandaag nog plekken over voor volgen van een online sessie!

Klik op onderstaande button om de sessie van vandaag live te volgen.

Workshop 1.

Efficiënt leren over fysieke belasting met de LeerStand

11.30 - 12.15 uur (VOL)

De LeerStand is een online vragenlijst van 15 vragen over wat jij denkt te kunnen en te weten over fysieke belasting. Op basis van jouw antwoorden geeft de LeerStand een individueel leeradvies, met linkjes naar interessante artikelen, websites, Free Learnings, films etc. Direct op je scherm en in je mail. De LeerStand is dus letterlijk bedoeld om ‘in de leerstand’ te komen, zowel voor zorgverleners als voor medewerkers van ondersteunende diensten. In dit korte webinar praten de ontwikkelaars van de LeerStand je helemaal bij, is er ruimschoots tijd om al je vragen te stellen en te luisteren naar ervaringen van andere zorgorganisaties. 

Sluit even aan en na een kwartier weet je precies hoe je de LeerStand ook in jouw organisatie kunt inzetten om het leren over fysieke belasting slim en leuk te maken.

Workshop 2.

Intervisie Casuïstiek omgaan met passiviteit

13.30 - 15.00 uur (VOL)

Met behulp van de intervisie methode willen we interactief inzoomen op eigen casuïstiek in het omgaan met passiviteitsproblematiek bij de dagelijkse zorg (PDL).
Voorbeeld: “Veel lichamelijke afweerspanning tijdens het wassen of aankleden waardoor het wassen een fysiek zware activiteit is voor cliënt en medeweker”.

Door middel van gerichte vragen stellen, willen we licht laten schijnen op mogelijke oorzaken van passiviteit en onrust. Een goede analyse is het halve werk. De mens echt in beeld krijgen de uitdaging.
Na de analyse gaan we kijken naar mogelijke oplossingen zoals benadering, bejegening en hulpmiddelen, voorzieningen en maatregelen passend voor deze mens.

Workshop 3.

GoedGebruik website: hoe zet je die slim in?

15.30 - 16.15 uur (VOL)

Op www.goedgebruik.nl vind je meer dan 200 instructiefilms over fysieke belasting. Super handig, maar hoe maak je daar slim gebruik van? Hoe is bijvoorbeeld de relatie met de Praktijkrichtlijnen Fysieke Belasting? En met de Mobiliteitsklassen (A-E)? Bijzonder is ook dat je bij elke techniek een QR code kunt downloaden. Wat kun je daar mee? En hoe gebruik je www.goedgebruik.nl op een handige manier bij ‘blended training’? Dus in combinatie met het leren uit een boek, online leren, on the job leren en leren in klaslokaal. In dit korte webinar praten de ontwikkelaars van GoedGebruik je helemaal bij, is er ruimschoots tijd om al je vragen te stellen en hoor je ervaringen van andere zorgorganisaties.

Workshop 4.

tijd maken voor ergocoachtaken

doorlopend

Maak jij voor de invulling van je ergocoachtaken wel eens een planning? Je kiest je lange termijndoelen, maakt een actieplan en reserveert tijd in je agenda om eraan te werken.
Als jij bent zoals de meesten van ons, dan merk je vast ook dat je dagelijkse werk alle tijd opslokt. Je ergocoachuren verdampen. Soms weken achter elkaar.
Dat is jammer. Want je kunt meer waarde toevoegen aan je team als het je wél lukt de tijd te nemen om je plannen uit te voeren.

In deze mini-serie ontdek je in vijf stappen hoe je tijd en zin maakt voor ergocoachtaken. Vijf dagen lang ontvang je elke dag een tip of opdracht in je mailbox. Je voornemens moet je nog steeds zelf uitvoeren, maar het wordt een stuk leuker en makkelijker.

Workshop 5.

ZORG VOOR JE LOOPBAAN, BLIJF STERK IN JE WERK

doorlopend

Wil je met plezier en energie in zorg en welzijn blijven werken? Dan is het goed om aandacht te hebben voor je loopbaan. Maar hoe doe je dat in deze onrustige tijden? Stap voor stap in een kwartiertje per dag met de online vijfdaagse ‘Zorg voor je loopbaan, blijf sterk in je werk’. Dan ontdek jij hoe je je energie vast kunt houden of terug kunt krijgen. En hoe je sterk in je werk blijft. Nu en in de toekomst voor als je wat ouder bent en je misschien op een andere manier je talent, ervaring en kennis in wilt zetten voor zorg en welzijn. Ook daar ga je mee aan de slag in de online vijfdaagse Zorg voor je loopbaan, blijf sterk in je werk.
Van maandag 21 tot en met vrijdag 25 juni 2021 krijg je elke dag een e-mail van Sterk in je werk, zorg voor jezelf. Hiermee kun je vol energie en inspiratie aan de slag met je loopbaan. Deelname is gratis en mogelijk na invullen van voornaam en e-mailadres zodat jij persoonlijk de e-mails in ontvangst kan nemen.

Zorg voor je loopbaan, blijf sterk in je werk is geschikt voor iedereen die werkt in zorg en welzijn. Wil je aandacht voor je loopbaan in zorg en welzijn omdat je:
• naar het enthousiaste gevoel verlangt van toen je startte in zorg en welzijn
• je energiebalans wilt behouden
• je talenten meer wilt inzetten
• mogelijkheden voor de toekomst zoekt
Herken je je in één van bovenstaande punten? Dan ben je van harte welkom!

Klik hier om je aan te melden!

Workshop 6.

Oh jee! Hoe krijg ik ze mee??

doorlopend

Als ergocoach loop je vaak voorop. Dan is het soms lastig je collega’s mee te krijgen in je ideeën en plannen. Je kunt dan ‘weerstand’ ervaren. Herken je dat? Je bent niet de enige! Veel ergocoaches hebben hier mee te maken. Toch kan het ook anders, is de ervaring van de ergocoaches in onze trainingen. Door je te verdiepen in hoe motivatie werkt en soms dingen nét een beetje anders aan te pakken kan je veel meer bereiken. En dat zonder dat jij degene bent die steeds keihard aan het werk is.  

Wil je daar meer over weten? Dan is deze mini-training iets voor jou.
In deze mini-training in het Positief Motiveren van collega’s leer je hoe motivatie werkt. Je krijgt nieuwe inzichten en praktische handvatten, zoals het ergocoach-actieplan. Op verschillende manieren helpen we je om op een andere, positieve manier aandacht te vragen voor ergocoaching.
 
Hoe volg je de mini-training?
Deze mini-training ontvang je via e-mail. Van af maandag 21 juni krijg je dagelijks een mail – 5 in totaal. Elke mail geeft je toegang tot een korte, praktische video én een werkblad. Deze kan je uitprinten en je kunt hier direct mee aan de slag. 
 
Wil je jouw ervaringen uitwisselen met je collega-ergocoaches? Hiervoor ben je van harte welkom in de besloten Facebook-groep die speciaal voor dit doel is opgericht. In deze groep zijn wij in deze week ook regelmatig aanwezig om vragen te beantwoorden. 

Heb je na de mini-training nog vragen? Dan ben je op vrijdag 25 juni van 12.30 – 13.00 uur van harte welkom bij een vraag-en-antwoordsessie via Zoom. We ontmoeten je daar graag!